Kafshët që kanë udhëtuar në hapsirë

Kafshët që kanë udhëtuar në hapsirë

A e dini se kafshët kanë eksploruar fizikisht hapësirën shumë kohë përpara se njeriut.

Është plotësisht e vërtetë! Këta astronautë kafshë ishin eksperimente të kryera nga shkencëtarët për t’u vërtetuar se ishte e sigurt për njerëzit që të bënin të njëjtat udhëtime vetë.

Kafsha e parë që u nis në hapësirë ​​ishte një qen që shkencëtarët e quajtën Laika.

Më 3 nëntor 1957, qeni Laika u bë kafsha e parë që u soll rreth Tokës, në bordin e anijes kozmike sovjetike Sputnik 2.

Që atëherë, ne kemi parë macet, zvarranikët, primatët dhe madje edhe zvarritësit rrënqethës si merimangat të bëhen gjithashtu astronautë.

Kjo listë më poshtë është krijuar nga Atlas Obscura dhe nxjerr në pah disa nga astronautët kafshë më të njohura të të gjitha kohërave.

Shikoni ato dhe na tregoni nëse kafsha juaj e humbur arriti në listë!

Laika (qen), kafsha e parë në hapsirë, viti1957

Belka dhe Strelka (qen), kafshët e para që janë kthyer gjallë në tokë, viti1960

Ham (majmun), viti 1961

Hector (mi), viti 1961

Felicette (macë), viti 1963

 

Breshka ruse, viti 1968

Arabela dhe anita (merimanga), viti 1973

Zogj thëllëzash, viti 1990

Kandil deti, viti 1991

Hardhucë, viti 2014

 

LEXO EDHE:

Back to top button