Kalendari historik

Kalendari historik

Në këtë ditë:

Në vitin 64, Perandori Neron dogji Romën.

Në vitin 1918, lindi Nelson Mandela, njeriu që luftoi për të drejtat e zezakëve në Republikën Jugafrikane, fitues i çmimit Nobel për paqe dhe president i Republikës Jugafrikane.

Në vitin 1921, lindi John Glenn – astronauti i parë amerikan që rrotulloi Tokën, duke përfunduar tre orbita në 1962.

Në vitin 1925, Adolf Hitleri boton Mein Kampf (titulli origjinal ishte tërheqës “Katër vjet e gjysmë (luftë) kundër gënjeshtrës, marrëzisë dhe frikacakëve”).

Në vitin 1936, Lufta Civile Spanjolle: Gjenerali Francisco Franco lëshon manifestin dhe drejton një kryengritje në ushtrinë spanjolle të vendosur në Marok.

Në vitin 1944, Forcat aleate pushtuan qytetin francez të Saint-Lô, një qendër jetike komunikimi, gjatë Luftës së Dytë Botërore.

LEXO EDHE:

Back to top button