Karakteristika e reja të Instagramit ‘fshehja e pëlqimeve’ do të thotë që më në fund kemi më shumë kontroll në mediat sociale!

Mediat sociale janë një bekim dhe një mallkim. Si burim i lidhjes, është i shkëlqyeshëm.

- Advertisements -

Por gjithashtu nxit kulturën e krahasimit, e cila (të gjithë e dimë deri tani) mund të jetë e dëmshme për imazhin e trupit, shëndetin mendor dhe shumë fusha të tjera.

Kështu që ardhja e tiparit të ri të “likes” “pëlqimeve të fshehura” të Facebook dhe Instagram është muzikë për shumë veshë të njerëzve. Në thelb, funksioni i ri ju lejon të fshehni si llogaritë e pëlqyera në postimet e njerëzve të tjerë që shfaqen në burimin tuaj dhe ato që postoni në llogarinë tuaj.

Kjo do të thotë, më në fund, përdoruesit mund të marrin kontrollin në mediat sociale. Është një hap i vogël, por pozitiv për ata që dëshirojnë të përdorin ende aplikacione si Instagram dhe Facebook, por jo të shkatërrojnë shëndetin e tyre mendor.

Natalie, një gazetare nga Londra, shpjegon se ajo tashmë po përdor funksionin dhe mendon se ka ardhur në një kohë e mirë për të.

Ajo thotë: ‘Unë fsheha menjëherë pëlqimet sapo u bë një opsion në Instagram. Post-bllokimi, ai ankth i vjetër i ndjenjës sikur të gjithë po arrijnë më shumë se unë / duke u argëtuar më shumë se unë / ka më shumë miq se unë, ka qenë ngadalë duke u zvarritur prapa.

‘Unë kam një marrëdhënie të ndërlikuar me Instagram sepse jam shumë i vetëdijshëm se gjërat e krahasimit mund të më bëjnë të ndjehem i tmerrshëm, por gjithashtu më pëlqen elementi i lidhjes dhe duhet të përdor rrjetet sociale për punën time.

‘Pra, për mua, heqja e pëlqimeve është një alternativë më e mirë sesa nevoja për ta hequr atë plotësisht.Strategia etike e mediave sociale Tara Parashar thotë se  heqja e numrave si nga Instagrami do të rikthejë shumë kontroll te përdoruesit.

‘Heqja e pëlqimeve nga Instagrami është një hap i parë i shkëlqyeshëm për ta bërë platformën më pak të varur dhe më të mirë për shëndetin tonë mendor. ‘

LEXO EDHE:

Back to top button