Kartëmonedhat e mbretit Çarls, në qarkullim

Kartëmonedhat e mbretit Çarls, në qarkullim

Banka Qendrore e Britanisë së Madhe vë në qarkullim kartëmonedhat me imazhin e mbretit Çarls III, duke e bërë atë figurën e dytë mbretërore, pas nënës së tij Elizabeth II. Ky është një moment historik, sepse kjo është hera e parë që ne kemi ndryshuar sovranin në kartëmonedha, tha Guvernatori i Bankës së Anglisë. Ndërsa figura e Mbretëreshës ka qenë në kartëmonedhën 1 paund që nga viti 1960, Mbreti Çarls do të shfaqet në kartëmonedhat 5, 10, 20 dhe 50 paund. /Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button