Kërcënim i madh për YouTube: TikTok teston videon 60-minutëshe

Edhe pse ende jozyrtare, lëvizja përfaqëson përpjekjen e fundit të kompanisë kineze për të zgjeruar ofertën e TikTok në një kohë kur rritja e përdoruesve të rrjetit social po ngadalësohet.

Platforma TikTok u ka dhënë disa përdoruesve mundësinë për të ngarkuar video 60-minutëshe në profilet e tyre, gjë që mund të përbëjë një problem për YouTube dhe shërbime të tjera të transmetimit të videove.

Megjithatë, ende nuk është plotësisht e qartë se në cilat pjesë të botës është i disponueshëm opsioni i ri, si dhe nëse dhe kur do të jetë i disponueshëm për një numër më të madh përdoruesish.

TikTok konfirmoi për TechCrunch se funksioni i ri është i disponueshëm për një numër të kufizuar përdoruesish, por se nuk ka plane për ta bërë atë të disponueshëm për të gjithë së shpejti.

Edhe pse ende jozyrtar, ky përditësim përfaqëson përpjekjen e fundit të kompanisë kineze ByteDance, pronare e platformës TikTok, në përpjekje për të zgjeruar ofertën e produktit të saj kryesor në një kohë kur rritja e numrit të përdoruesve të rrjetit social është ngadalësuar. .

Kur u lançua në vitin 2016, TikTok lejoi përdoruesit të regjistronin video 60 sekonda. Më vonë, kohëzgjatja u rrit në 10 minuta, ndërsa disa krijues të përmbajtjes kanë mundësinë të regjistrojnë videoklipe 15-minutëshe.

Konkurrentët kryesorë të TikTok, Instagram Reels dhe YouTube Shorts, u ofrojnë përdoruesve të tyre gjatësi të ngjashme video.

Testi i ri i veçorive e vendos TikTok në të njëjtin nivel me YouTube. Aftësia për të regjistruar video më të gjata do t’i lejojë krijuesit e përmbajtjes të postojnë mësime më të detajuara ose lloje të ngjashme të përmbajtjes së njohur vlog në atë platformë, platforma kryesore e së cilës është YouTube.

YouTube tejkalon TikTok për sa i përket numrit të përgjithshëm të përdoruesve në SHBA. Statistikat tregojnë se 80 për qind e të rriturve amerikanë përdorën YouTube vitin e kaluar, ndërsa “vetëm” 33 për qind përdorën TikTok, sipas Business Insider. Numri i përdoruesve në mesin e popullatës më të re po rritet, kështu që 62 për qind e 18 deri në 29 vjeç përdorin TikTok, ndërsa 93 për qind e përdoruesve të së njëjtës moshë përdorin YouTube.

TikTok, megjithatë, është përpara YouTube për sa i përket kohës së shikimit. Parashikimet për vitin 2024 thonë se përdoruesit e TikTok do të shpenzojnë mesatarisht 55 minuta në ditë në platformë – pesë minuta më shumë se mesatarja e YouTube.

LEXO EDHE:

Back to top button