Kërcënim për Google Chrome – Njoftohet një shfletues i ri i KËRKIMIT NË INTERNET ME INTELIGJENCE ARTIFICIALE

Kërcënim për Google Chrome - Njoftohet një shfletues i ri i KËRKIMIT NË INTERNET ME INTELIGJENCE ARTIFICIALE

Kompania kaliforniane Open AI thuhet se po përgatitet të lëshojë nesër një motor kërkimi të bazuar në inteligjencën artificiale që mund të kërcënojë dominimin e Google. Data e përmendur, e konfirmuar për Reuters nga dy burime të paidentifikuara, është caktuar të jetë një ditë përpara se Google të nisë konferencën e saj vjetore të zhvilluesve.

Siç shkruan Verge, pritet që në fokus të konferencës të jenë ofertat e modeleve të inteligjencës artificiale të Google – Gemini dhe Gemma.

Ky thashethem i ri pason raportet e mëparshme nga Bloomberg dhe The Information, të cilat gjithashtu sugjeruan se Open AI po zhvillon një produkt të bazuar në AI për kërkimin në internet. Sipas Bloomberg, funksioni i kërkimit të Open AI do të ndërtohet në chatbotin e tij ChatGPT dhe do të përfshijë kuota, ndërsa The Information raporton se shërbimi i kërkimit i Open AI mund të “fuqizohet pjesërisht nga Bing”.

Pavarësisht nëse këto thashetheme të reja të hapura për AI do të realizohen javën e ardhshme, Google e di se dominimi i tij mbi industrinë e kërkimit është në rrezik, raportojnë mediat e huaja.

Inteligjenca artificiale e hapur duket se po përpiqet të ndërtojë besimin që Google gëzon mes përdoruesve. Open AI nuk është i vetmi kërcënim i synuar – startup Perplexity, i themeluar nga një ish-kërkues i Open AI, zhvilloi produktin e vet të kërkimit të bazuar në AI dhe thuhet se tërhoqi 10 milionë përdorues aktivë mujorë në janar.

Kjo vjen në një moment të vështirë për Google, i cili është paditur nga Departamenti Amerikan i Drejtësisë për abuzim me dominimin e tij në reklamat dixhitale.

LEXO EDHE:

Back to top button