Kërmijtë me farat e lulekuqes dhe kanellë – ata janë të mrekullueshëm me një filxhan kafe, çaj ose qumësht

Kërmijtë me farat e lulekuqes dhe kanellë - ata janë të mrekullueshëm me një filxhan kafe, çaj ose qumësht

Vjeshta është koha ideale për përgatitjen e pastave të ngrohta dhe të buta, dhe e mira e kësaj paste të lehtë është se mund ta kombinoni me kafe, çaj ose një filxhan qumësht të ngrohtë.

Ndryshe, lulëkuqja është ushqim i shkëlqyer për uljen e sheqerit në gjak, por edhe për tretjen tonë sepse është i pasur me fibra dhe acide yndyrore të pangopura.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 600 gr miell
  • 150 g sheqer
  • 10 g kripë
  • 1 qese maja e thatë
  • 100 g gjalpë
  • 250 ml qumësht të ngrohtë
  • 2 vezë
  • 2 lugë çaji kanellë

Për mbushjen:

  • 400 g fara lulekuqeje të bluara
  • 150 g sheqer
  • 50 g gjalpë
  • 200 ml qumësht
  • 2 lugë gjelle marmelatë me kajsi

Përgatitja:

Në një enë vendosim miellin, majanë, sheqerin, kripën dhe kanellën. Më pas përgatisni qumësht të ngrohtë dhe shtoni gjalpë në të. Përziejini përbërësit e thatë dhe shtoni qumështin dhe gjalpin e përgatitur. Gjatë përzierjes, shtoni vezët, më pas gatuajeni brumin derisa të fillojnë të formohen flluska.

Ziejeni brumin në një top, mbulojeni me një peshqir dhe lëreni në një vend të ngrohtë derisa të dyfishohet në madhësi. Më pas gatuajeni edhe një herë dhe lëreni të ngrihet sërish. Ndërkohë përgatisim mbushjen.

Fillimisht hidhni qumështin në një tenxhere dhe shtoni gjalpin. Duhet të gatuhet në zjarr të ulët. Në të njëjtën kohë, përgatisni në një tas një përzierje me farat e lulekuqes dhe sheqerin. Hidhni qumështin dhe gjalpin e shkrirë mbi përzierjen e farës së lulekuqes dhe sheqerit. Shtoni më pas marmeladën me kajsi dhe përzieni derisa të përftoni një masë homogjene.

Pas kësaj vjen përsëri përgatitja e brumit. Është e nevojshme ta përzieni përsëri dhe ta ndani në dy pjesë të barabarta. Hapeni brumin me një petull në trashësi një centimetër dhe më pas mbulojeni me mbushje. Megjithatë, mbushja nuk duhet të mbulojë të gjithë brumin. Është e nevojshme të lihen disa centimetra pa mbushur.

Hapeni brumin me kujdes nga ana e lyer me yndyrë në anën e zbrazët. Kur të përfundoni këtë hap, vendosni pak miell në thikë në mënyrë që mbushja të mos ngjitet gjatë prerjes. Pritini rrotullën në unaza me gjerësi rreth 2 centimetra. Vendosim letër furre në tepsi dhe rregullojmë unazat.

Këta kërmij duhet të piqen në furrë të nxehur në 180°C për rreth 15 minuta.

LEXO EDHE:

Back to top button