Kërpudhat e stilit spanjoll,
Kërpudhat janë një zgjidhje e shkëlqyer kur dëshironi të gatuani diçka në më pak se gjysmë ore. Sekreti qëndron në gatimin në zjarr të lartë dhe janë të shkëlqyera si një pjatë e lehtë me mish ose për darkë.
- 3 lugë vaj ulliri
- 10 kërpudha të mëdha kampione
- 1 qepë e vogël
- 4 thelpinj hudhre
- 1 piper i kuq
- 1 piper jeshil
- 1 domate
- ½ lugë çaji piper i butë
- ½ lugë çaji trumzë e thatë
- 120 ml verë të bardhë
- 1 gjethe dafine
- një grusht majdanoz të freskët
- kripë deti
- piper
Lani dhe thajini kërpudhat, më pas i prisni në 4 pjesë të barabarta. Qepa dhe hudhra si dhe speci grihen imët dhe domatet shtypen. Ngrohni vajin e ullirit në një tigan, më pas shtoni qepën, hudhrën dhe specat. I trazojmë dhe pas 5 minutash shtojmë kërpudhat. Kur kërpudhat të jenë skuqur pak, rreth 4 minuta, shtoni domaten e shtypur, piper të butë, trumzë, kripë dhe piper. Përziejini dhe ziejini për 2 minuta ose derisa domatja e grirë të jetë trashur, më pas shtoni verën e bardhë dhe gjethen e dafinës, më pas ziejini për 3 deri në 4 minuta. Transferoni gjithçka në një tas për servirje dhe spërkatni me majdanoz të freskët të grirë hollë.