Kërpudhat e stilit spanjoll,

Kërpudhat janë një zgjidhje e shkëlqyer kur dëshironi të gatuani diçka në më pak se gjysmë ore. Sekreti qëndron në gatimin në zjarr të lartë dhe janë të shkëlqyera si një pjatë e lehtë me mish ose për darkë.

Ju mund të përgatisni kërpudha, si patatet, në disa mënyra, por kjo recetë spanjolle, e quajtur Champignones al chilindron, është padyshim një nga më të shijshmet. Ato zihen në verë të bardhë dhe me perime, kështu që janë një pjatë e shkëlqyer me mish ose si një darkë e lehtë. Sekreti i kësaj recete është gatimi i përbërësve në zjarr të lartë. Në këtë mënyrë uji nga kërpudhat do të zihet dhe ato përfundimisht do të marrin një strukturë të mahnitshme dhe do të thithin të gjitha shijet në tigan.

Përbërësit e nevojshëm:
  • 3 lugë vaj ulliri
  • 10 kërpudha të mëdha kampione
  • 1 qepë e vogël
  • 4 thelpinj hudhre
  • 1 piper i kuq
  • 1 piper jeshil
  • 1 domate
  • ½ lugë çaji piper i butë
  • ½ lugë çaji trumzë e thatë
  • 120 ml verë të bardhë
  • 1 gjethe dafine
  • një grusht majdanoz të freskët
  • kripë deti
  • piper
Përgatitja:

Lani dhe thajini kërpudhat, më pas i prisni në 4 pjesë të barabarta. Qepa dhe hudhra si dhe speci grihen imët dhe domatet shtypen. Ngrohni vajin e ullirit në një tigan, më pas shtoni qepën, hudhrën dhe specat. I trazojmë dhe pas 5 minutash shtojmë kërpudhat. Kur kërpudhat të jenë skuqur pak, rreth 4 minuta, shtoni domaten e shtypur, piper të butë, trumzë, kripë dhe piper. Përziejini dhe ziejini për 2 minuta ose derisa domatja e grirë të jetë trashur, më pas shtoni verën e bardhë dhe gjethen e dafinës, më pas ziejini për 3 deri në 4 minuta. Transferoni gjithçka në një tas për servirje dhe spërkatni me majdanoz të freskët të grirë hollë.

LEXO EDHE:

Back to top button