Këshilla mjekësore: Moti ditor ndikon në sasinë e dhimbjes

Mbi 10% e njerëzve kanë frikë të shkojnë te dentisti dhe arsyeja e kësaj frike është dhimbja që ata mendojnë se do të kenë për shkak të heqjes së kariesit, shpimit ose anestezisë.

Por ka mënyra për të reduktuar dhimbjen, si dhe një mënyrë për të hequr qafe frikën e sëmundjes. Për shembull, mund të ndihmojë të dini se koha e ditës përcakton sasinë e dhimbjes që do të përjetoni.

Shëruesi Johan H. Schmidt këshillon këdo që heziton të shkojë për një ekzaminim ose një procedurë më të gjatë: “Shkoni pasdite sepse atëherë pacientët ndjejnë më pak dhimbje të shkaktuar nga injeksionet ose shpimet”.

Sipas tij, në këtë pjesë të ditës, truri prodhon sasi veçanërisht të mëdha të endorfinës dhe opioideve, të cilat reduktojnë dhimbjen. Atëherë anestezia do të funksionojë më mirë dhe mbi të gjitha pak më gjatë.

LEXO EDHE:

Back to top button