Këshilla për fillestarët: Si të gatuajmë peshk?

Përmirësoni dietën tuaj duke zgjedhur ushqime të shëndetshme dhe duke pasuruar repertorin tuaj të ushqimeve të gatuara në shtëpi.

Peshku është një zgjedhje e shkëlqyer nëse doni të hani më shëndetshëm. Kardiologët rekomandojnë të hani të paktën dy vakte peshku në javë, por gjithsesi duhet të keni kujdes se cilin peshk zgjidhni. Tuni i freskët ka 116 kalori, 3 gram yndyrë dhe 20 gram proteina për 100 gram, ndërsa merluci ka 82 kalori, 0,7 gram yndyrë dhe 18 gram proteina në të njëjtën sasi.

Është gjithashtu shumë e rëndësishme se si e gatuani peshkun dhe me çfarë e kombinoni atë. Ne do t’ju ndihmojë me këtë video argëtuese që do t’ju mësojë se si të gatuani më mirë peshkun:

YouTube video

LEXO EDHE:

Back to top button