Këshilla shtëpiake: Kur të përdorni alumin dhe kur të përdorni letër najloni?

Duke qenë se as najloni dhe as folia e aluminit nuk janë të mira për mjedisin, këshillohet gjithmonë t'i shmangni ato

Përdorni letër pjekjeje për pjekje dhe ushqimin e mbetur e vendosni në një enë me kapak. Megjithatë, nuk është gjithmonë e mundur të shmanget përdorimi i folisë, ndaj është mirë të dini se kur duhet ta përdorni.

LETË NAJLONI

Mbulesa plastike është e mrekullueshme sepse zgjat freskinë e ushqimit që keni mbështjellë në të. Është më mirë për ruajtjen e ushqimit në frigorifer ose qilar.

Këtu janë mënyrat për ta përdorur atë në mënyrë efektive:

  • Parandaloni kalbjen e bananeve duke i mbështjellë kërcellet me mbështjellës plastik
  • Vendosni petë mbi kutinë e akullores dhe vetëm më pas mbylleni kapakun. Kjo do të parandalojë ngrirjen e akullores
  • Bëni një kurth për mizat e frutave. Frutat e pjekura vendoseni në një kavanoz, mbulojeni me mbështjellës plastik dhe më pas bëni vrima të vogla me një kruese dhëmbësh.

FLETË ALUMINI

E mira e letrës së aluminit është se mund ta ripërdorni disa herë, përveç nëse keni ruajtur mish të gjallë ose peshk në të.

MOS GABONI QË TA FUSNI FOLINË MIKROVALË

Ja se si mund ta përdorni:

  • Vendoseni në një tigan për të reduktuar përdorimin e vajit ose gjalpit.
  • Përdoreni atë për pjekje – mjafton të mbështillni një copë pule ose gjeldeti në letër dhe vendoseni në furrë ose në skarë. Në këtë mënyrë mund të piqni edhe një kokë hudhër
  • Paketoni sanduiçe ose mish në të, ose përdorni për të mbuluar enët e ushqimit për të mbajtur nxehtësinë
  • Nëse piqni mish, peshk ose perime dhe dëshironi t’i parandaloni që të ngjiten në tavë, vendosni letër pjekjeje në fund të tavës në vend të letrës së aluminit. Përdorni letër alumini vetëm për pjatat që kërkojnë më shumë kohë për t’u përgatitur.

LEXO EDHE:

Back to top button