Kështu duhet ta kriposni ujin e makaronave në mënyrën e duhur

Kështu duhet ta kriposni ujin e makaronave në mënyrën e duhur

Një detyrë kaq e thjeshtë si gatimi i makaronave ka grumbulluar një sërë këshillash të çuditshme.

Në të vërtetë, një nga gjërat kryesore gjë që duhet të merrni parasysh kur përgatisni makarona është kriposja e ujit, pasi kështu do të përftoni një shije të mrekullueshme.

Sasia e duhur të kripës

Ekziston një shprehje e vjetër që thotë se uji i makaronave duhet të shijojë si uji i detit. Por kjo nuk është e nevojshme!

Në përgjithësi duhet të shtoni rreth 1 lugë e gjysëm gjelle kripë për çdo kg makarona dhe duhet të përdorni tre ose katër litra ujë për të zier 1kg makarona.

Mos harroni të vlerësoni edhe llojin e salcave dhe shoqëruesisht do të shtoni në pjatën tuaj.

Nëse planifikoni të përdorni salcë apo shoqërues të kripur si açuget ose djathi kaçkavall, AgroWeb.org ju këshillon të jeni pak më të rezervuar me kripën.

Kur bëhet fjalë për kriposjen e ujit të makaronave, përdorni kripën e zakonshme. Nuk është e nevojshme që të përdorni më të kushtueshmen.

Kur duhet të shtoni kripë në ujin e makaronave?

 

Por nëse preferoni, mund të shtoni kripë edhe kur uji është ende i ftohtë. Mjafton të mos harroni të shtoni kripë në ujë!

 

Dhe meqenëse kripa mund të ketë veti gërryese për disa lloje tenxheresh dhe tiganësh është më mirë të mos e lini të bjeri në në fund të tenxheres tuaj.

LEXO EDHE:

Back to top button