Këto janë tre kompanitë kryesore që zotëron miliarderi amerikan Bill Gates

Këto janë tre kompanitë kryesore që zotëron miliarderi amerikan Bill Gates

Me një pasuri prej 132.2 miliardë dollarësh, Bill Gates është personi i nëntë më i pasur në botë. Atë pasuri e ka fituar edhe duke investuar në aksione, nga të cilat ka të ardhura ditore prej 1.3 milionë dollarësh.

Pritet që gjatë vitit të ardhshëm të ketë të ardhura deri në gjysmë miliardë dollarë nga aksionet. Aksionet e tre kompanive nga të cilat Gates gjeneron më shumë të ardhura janë Hekurudha Kombëtare Kanadeze, Microsoft, të cilën ai e themeloi dhe Menaxhimi i Mbetjeve.

Ai zotëron 54.8 milionë aksione të Hekurudhave Kombëtare Kanadeze, vlera aktuale e së cilës është 6.6 miliardë dollarë. Duke qenë se kjo kompani pagoi dividentë prej 2.38 dollarësh për aksion vitin e kaluar, kjo do të thotë se Gates iu pagua një divident prej 130 milionë dollarësh.

Ka pothuajse 36.5 milionë aksione në Microsoft, vlera aktuale e të cilave është 16.13 miliardë dollarë. Me një divident mesatar prej tre dollarësh për aksion, në 12 muajt e ardhshëm ai duhet të fitojë pothuajse 109.5 milionë dollarë nga aksionet e Microsoft.

Në Waste Management, një kompani që merret me menaxhimin e mbetjeve në Amerikën e Veriut, ai ka 35.2 milionë aksione, vlera aktuale e të cilave është shtatë miliardë dollarë. Dividenta vjetore e kompanisë është 3 dollarë për aksion, që do të thotë se Gates duhet të ketë 105.7 milionë dollarë të ardhura vitin e ardhshëm.

Kompanitë e përmendura nuk janë të vetmet kompani, aksionet e të cilave janë një burim i rëndësishëm të ardhurash për Gates.

Gjegjësisht, në kompaninë e investimeve në pasuri të paluajtshme Crown Castle, ai ka 1.4 milion aksione, të cilat pritet të realizojnë të ardhura vjetore prej 8.8 milionë dollarësh.

LEXO EDHE:

Back to top button