Këto janë vendet ku njerëzit divorcohen më shumë!

Këto janë vendet ku njerëzit divorcohen më shumë!

U zbulua se cilat vende kanë shkallën më të lartë të divorcit dhe cilat më të ulët në botë. Sipas World Population Review, disa vende luftojnë më shumë me divorcin se të tjerët.

Vendet me shkallën më të ulët të divorcit

Këto janë të dhëna për vitin 2022 dhe janë llogaritur duke pjesëtuar numrin total të divorceve me numrin e banorëve. Vendet me shkallën më të ulët të divorcit janë:

Indi – 0,1 divorc për 1000 njerëz
Vietnam – 0,2
Sri Lanka – 0,2
Peru – 0,2
Shën Vincenti dhe Grenadinet – 0,4
Malta – 0,5
Afrika e Jugut – 0,6
Irlanda – 0,6
Guatemala – 0,6
Venezuela – 0,7

Që të mos mendoni se çiftet në këto vende janë të martuara në mënyrë ideale, duhet theksuar se në disa vende divorci është i vështirë ligjërisht dhe financiarisht.

“Duhet theksuar se një shkallë e ulët divorci nuk do të thotë domosdoshmërisht që qytetarët e një vendi të kenë martesa të lumtura dhe të suksesshme. Në disa vende, divorcet janë më të vështira për t’u marrë, gratë nuk duan të largohen nga martesa për sigurinë e tyre dhe të fëmijëve të tyre, ose nuk kanë aftësinë financiare për të mbajtur vetëm familjen, shkruan “World Population Review”. “.

Vendet me përqindjet më të larta të divorcit

Këto janë vendet me përqindjet më të larta të divorcit bazuar në të dhënat e vitit 2021.

Maldive – 5.52
Kazakistan – 4.6
Rusi – 4.4
Bjellorusi – 3.7
Kina – 3.2
Kuba – 2.9
Finlanda – 2.4
Suedi – 2.5
Danimarka – 2.7
Ukraina – 3.1

Ka edhe faktorë që ndikojnë në shkallën e lartë të divorcit. Ato vende, thekson ai, priren të kenë procese të shpejta dhe të lira divorci.

Arsyet më të zakonshme të divorcit në vendet me përqindjen më të lartë të divorcit janë:

Mungesa e angazhimit: 75 për qind
Dallimet e papajtueshme: 57,7 për qind
Të martuar shumë të rinj: 45,1 për qind
Vështirësitë financiare: 36,7 për qind
Abuzimi me substancat: 34,6 për qind
Dhuna në familje: 23,5 për qind

LEXO EDHE:

Back to top button