Kinezët kanë një zgjidhje për ata që parkojnë pa leje

Kinezët kanë një zgjidhje për ata që parkojnë pa leje

Ideale për lëvizjen e makinave të shoferëve të pafytyrë që parkojnë në vende me aftësi të kufizuara.

Për të ndëshkuar shoferët që parkojnë në mënyrë të paligjshme, autoritetet kineze përdorin një metodë të thjeshtë. Nuk ka “merimangë” klasike, por një robot me telekomandë që duket si një paletë pa komanda manuale.

Robotët që mund të lëvizin makinat nuk përdoren vetëm nga policia për të lëvizur makinat e parkuara ilegalisht. Ato përdoren gjithashtu në qendrat tregtare, parkingjet dhe disa aeroporte.

Këta robotë janë pajisje të lehta të dizajnuara posaçërisht për ngritjen dhe lëvizjen efikase të automjeteve në kohën më të shkurtër të mundshme, shkruan “Revijahak”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AI Councillor (@aicouncillor)

Për ta bërë këtë, ata kanë një bazë të lëvizshme që u lejon atyre të manovrojnë dhe të lëvizin në drejtime të ndryshme (ose të rrotullohen deri në 360 gradë nëse është e nevojshme), një sistem ngritës hidraulik dhe çipa dhe sensorë të ndryshëm.

Teknologjia e këtyre robotëve u lejon atyre të zbulojnë pengesat dhe të udhëhiqen saktësisht, zakonisht nga oficerët e policisë dhe operatorët që përdorin një telekomandë.

Dhe çfarë ndodh kur nuk ka hapësirë ​​të lirë afër? Përveç dënimit për parkim të paligjshëm, shoferi do të duhet të paguajë edhe dëmshpërblim për lëvizjen e mjetit.

LEXO EDHE:

Back to top button