Kjo faqe interneti gjen çdo foto të postuar në internet

Kjo faqe interneti gjen çdo foto të postuar në internet

Nëse jeni duke kërkuar për dikë në internet, një faqe interneti që përdor teknologjinë e inteligjencës artificiale dhe duket paksa e frikshme mund të ndihmojë.

PimEyes është një faqe interneti për kërkimin e fotografive që përdor teknologjinë e njohjes së fytyrës për të gjetur çdo foto të një personi të postuar ndonjëherë në internet.

Pasi dikush ngarkon një foto të personit që dëshiron të gjejë, kjo faqe interneti kërkon në ueb për të krahasuar fytyrën e atij personi me fytyrat e të tjerëve. Megjithëse teknologjia nuk është perfekte, ajo është e saktë në gjetjen e personit që kërkoni ose njerëzve të ngjashëm me ta.

Por për të zbuluar burimin e fotos së ngarkuar, duhet të paguani një shumë të caktuar në baza mujore dhe tre kërkimet e para janë falas. Siç thotë uebfaqja, ajo u krijua për të ndihmuar njerëzit të mbrohen kundër mashtruesve dhe hajdutëve të identitetit, dhe njerëzit thonë se janë të tronditur nga saktësia.

– E testova vetë faqen e internetit dhe u trondita nga shpejtësia dhe saktësia – shkruan një përdorues i Twitter-it dhe një tjetër shton: – Është e frikshme që një i huaj totalisht të të bëjë një foto dhe më pas të zbulojë gjithçka për ty.

Pavarësisht qëllimeve të mira, kjo teknologji është bërë e diskutueshme pasi ka nga ata që e përdorin atë për të gjurmuar një person.

Faqja thotë se ekziston një opsion për të vendosur një paralajmërim për përdoruesit për të mbrojtur fotot e tyre.

Domethënë, nëse një përdorues has foton e tij dhe dëshiron ta fshijë atë, ai mund të vendosë alarme që do ta njoftojnë atë kur fotografia e tij të publikohet diku në internet, dhe Pymice më pas do ta fshijë imazhin nga burimi.

 

LEXO EDHE:

Back to top button