Kjo teknikë japoneze mund t’ju ndihmojë të humbni peshë pavarësisht se çfarë hani

Kjo teknikë japoneze mund t’ju ndihmojë të humbni peshë pavarësisht se çfarë hani

Sa shpesh e gjeni veten duke dëshiruar të mos e kishit konsumuar atë kafshatën e fundit të ushqimit?

Nuk është gjëja më e keqe, por ne gjithashtu e dimë se sa lehtë rrëshqasim në zakonin ngrënies së tepërt.

Sidoqoftë, nëse e gjeni veten duke mos humbur peshë ashtu siç duhet, mund të dëshironi të provoni një qasje krejtësisht të ndryshme. Kjo është ajo ku një teknikë japoneze e njohur si “hara hachi bun me” mund të bëjë një ndryshim.

Sipas autorit të Medium, Kaki Okumura, fraza përkthehet “8/10 e stomakut tuaj”. Siç mund ta merrni me mend nga kjo, do të thotë të hiqni dorë kur ndiheni sikur jeni afërsisht 80 për qind të ngopur.

Kjo është. Mos numëroni kaloritë, karbohidratet ose kohën e kaluar në agjërim ndërmjet vakteve. Mund të tingëllojë paksa e thjeshtë, por ka pak më shumë në të.

Megjithatë, nëse fokusoheni te frutat, perimet, proteinat dhe drithërat e plota, do të jeni në gjendje të ndiheni të ngopur më gjatë dhe të kuptoni më mirë sinjalet që stomaku juaj po ju dërgon.

LEXO EDHE:

Back to top button