Kontrolloni këto gjëra përpara se të blini një makinë të përdorur

Kontrolloni këto gjëra përpara se të blini një makinë të përdorur

Shumë shoferë i drejtohen makinës së përdorur si një zgjidhje ekonomike për të bërë udhëtime të lehta ose për të blerë automjetin e ëndrrave të tyre.

Pavarësisht se është një blerje e thjeshtë dhe e përshtatshme, duhet të keni kujdes sidomos në lidhje me pikat specifike. Ju mund të kontrolloni për të shmangur blerjet e gabuara:

Sigurohuni që të bëni një provë. Testimi jo vetëm që do t’ju lejojë të shihni nëse makina po funksionon siç duhet. Ju ende do të jeni në gjendje të dalloni nëse është e lehtë për të vozitur ose nëse është e përshtatshme për ju

Kontrolloni me kujdes ngjyrën e makinës. Çdo njollë ekzistuese tregon dëme ose përplasje para-ekzistueseKontrolloni gomat. A janë të gjithë njësoj? A janë të veshura apo të grisura? Cila është data e skadencës së tyre?

Hidhini një sy shkarkimit. Nëse duket e nxirë, makina mund të ketë një problem me injektimin e karburantit Kontrolloni nëse makina i ka të gjitha dokumentet e kërkuara. Merrni makinën për ta kontrolluar atë nga një ekspert (për arsye të dukshme)

Hapni dhe mbyllni dyert, bagazhin dhe kapakun e mbushësit të karburantit për t’u siguruar që gjithçka po funksionon siç duhet. Bëni të njëjtën gjë me të gjitha dritat e makinës (dritat e pozicionit, dritat e drejtimit, dritat e frenave, sinjalet e kthesës, alarmi, dritat e mjegullës, etj.)

Negocioni çmimin e tij siç duhet

Sigurohuni që të ketë targa shqiptare. Shume makina te perdorura shiten me targa te huaja. Arsyeja është se pronari i tyre kërkon t’i largojë për të kursyer kostot e kërkuara nga targat shqiptare ose mund të kenë ardhur ilegalisht në vend. Gjëja më e mirë për të mos u futur në telashe është të shikoni një automjet tjetër, edhe nëse është pak më i shtrenjtë.

LEXO EDHE:

Back to top button