Kosovë, 1 mijë e 100 raste të reja me kancer për nëntë muaj

Klinika e Onkologjisë e Shërbimit Spitalor, Klinik dhe Universitar të Kosovës ka njoftuar se nga muaji janar e deri në pjesën e parë të shtatorit të 2021-tës janë shënuar 1 mijë e 100 raste të reja me kancer.

- Advertisements -

Sipas njoftimit nga kjo klinikë më shumë se 300 femra janë diagnostikuar me kancer të gjirit, 150 meshkuj me kancer të mushkërive, pasuar nga kanceri kolorektal te meshkujt dhe kanceri i vezoreve dhe organeve gjenitale te femrat, si patologjitë më të shprehura.

Gjatë kësaj kohe janë ofruar rreth 200 mijë shërbime mjekësore onkologjike për pacientët e prekur me kancer, pavarësisht situatës me Pandeminë COVID-19.

“Në klinikën e Onkologjisë të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës, gjatë periudhës janar- pjesa e parë e shtatorit 2021, janë ofruar rreth 200 mijë shërbime mjekësore onkologjike për pacientët e prekur me kancer, pavarësisht situatës me Pandeminë COVID-19”.

LEXO EDHE:

Back to top button