Kryeministri kanadez bën thirrje që të hapet një korridor humanitar për palestinezët në Gaza

Kryeministri kanadez bën thirrje që të hapet një korridor humanitar për palestinezët në Gaza

Kryeministri kanadez, Justin Trudeau, ka bërë thirrje për hapjen e një korridori humanitar në Gaza.

Ai tha se nevojitet ndihmë urgjente për të trajtuar një situatë gjithnjë e më të rëndë në enklavën e rrethuar me 2.3 milionë banorë.

Kanadaja mbështet të drejtën e Izraelit për të mbrojtur veten, por “madje edhe luftërat kanë rregulla”, shtoi ai.

“Terrorizmi është gjithmonë i pambrojtur dhe asgjë nuk mund të justifikojë aktet e terrorit të Hamasit… Hamasi nuk përfaqëson popullin palestinez dhe as aspiratat e tij legjitime”, i tha ai parlamentit.

Pesë kanadezë u vranë në sulmin e Hamasit në Izrael, ndërsa tre janë ende të zhdukur, shkruan BBC.

LEXO EDHE:

Back to top button