Kryeqytetet evropiane të kanabisit: Kamerierët do t’ju ofrojnë gjithashtu marihuanë

Ka disa vende në të gjithë Kontinentin e Vjetër ku shijimi i tymit të marihuanës është pjesë e kulturës, si dhe pirja e kafesë italiane ose verës franceze.

Ndërkohë që është bërë përparim i rëndësishëm në vitet e fundit në përdorimin e kanabisit për qëllime mjekësore, në shumë vende marihuana ende nuk mund të përdoret lirisht për qëllime rekreative.

Amsterdam, Holandë

Ndoshta kryeqyteti botëror i kanabisit, Amsterdami është i famshëm për shumë gjëra të tjera, duke përfshirë tulipanët, muzetë e shumtë dhe kanalet. Por ajo dallohet nga shumica e kryeqyteteve evropiane për hapjen e saj ndaj marihuanës. Në vendet e specializuara, të njohura si kafene, pirja e duhanit është e ligjshme, por rritja e saj është ende një krim. Edhe pse marihuana është një karrem i mrekullueshëm për turistët, të mos harrojmë se qyteti fsheh disa nga muzetë më të mirë, veprat e famshme arkitekturore, një skenë të mrekullueshme gastronomike, ndaj nëse nuk jeni përdorues marijuanë, ia vlen të vini për gjithçka tjetër.

Kopenhagë, Danimarkë

Konkretisht, zona e Christiania. Është një lagje anarkiste në të cilën marihuana shitej mjaft legalisht. Vendbanimi u pushtua nga hipitë në vitet ’70, dhe sot rreth nëntëqind njerëz jetojnë të pavarur sipas ligjit danez. Ajo njihet edhe si “zona e dritës së gjelbër”, duke pasur parasysh të gjithë kanabisin që tregtohet atje. Mirëpo, kjo krijoi probleme dhe zënka të ndryshme në lagje, ndaj sot, edhe pse kanabisi disponohet, lagja është shumë më e njohur për rrugët e saj shumëngjyrëshe, kafenetë dhe restorantet.

Barcelona, ​​Spanjë

Edhe pse marihuana nuk lejohet teknikisht në Barcelonë, ajo është në praktikë. Mund të konsumoni në një hapësirë ​​private apo klube, ndërsa në rrugë historia është pak më serioze. Megjithatë, dihet se kjo mund të bëhet në vende të caktuara. Është e mundur të gjesh klube kanabisi në të gjithë qytetin ku duhet të bashkohesh dhe që nuk duhet të reklamohen. Sidoqoftë, duke qenë se ka më shumë se treqind në kryeqytetin katalanas, padyshim që funksionon.

Pragë, Republika Çeke

Një qytet që ende, ndryshe nga tre të parët në listë, mund të vizitohet pa shumë para. As në Barcelonë nuk është plotësisht e ligjshme, por askush nuk do t’ju fajësojë nëse keni deri në 15 gramë marihuanë. Nuk ka klube anëtarësimi, megjithëse marihuana shpesh mund të blihet direkt nga kamarieri. Sigurisht, ndërsa jeni tashmë atje, shijoni arkitekturën e bukur dhe provoni 1001 lloje birre!

LEXO EDHE:

Back to top button