Kujdes! Google ju gjurmoi gjithashtu edhe në modalitetin “i fshehtë”

Google ka rënë dakord të fshijë miliarda të dhëna dhe të kufizojë disi fuqinë e saj për të gjurmuar përdoruesit, pas vendimit të fundit të gjykatës amerikane

Çështja është një padi kolektive e vitit 2020 që akuzoi Google për shkeljen e privatësisë së përdoruesve duke mbledhur të dhënat e tyre edhe kur ata përdorin modalitetin e fshehtë.

Padia kërkoi dëmshpërblim prej pesë miliardë dollarësh, por kompania nuk pranoi se për çfarë akuzohej.

Disa ndryshime janë bërë tashmë dhe fshirja e të dhënave do të hyjë në fuqi jashtë SHBA-së.

Në janar, pak pasi u njoftuan planet për të zgjidhur çështjen, kompania përditësoi dokumentet e saj për të bërë të qartë se ajo ende gjurmon të dhënat e përdoruesve edhe kur modaliteti i fshehtë është i aktivizuar.

Në të njëjtin muaj, Google njoftoi se po testonte një veçori që do të bllokonte automatikisht cookie-t e palëve të treta, të cilat ndihmojnë në gjurmimin e aktivitetit të përdoruesit, për këdo që përdor Google Chrome.

Ata gjithashtu ranë dakord të fshinin “qindra miliarda” të dhëna “përdorimi privat të shfletuesit”, tha gjykata në një deklaratë.

“Ne jemi të kënaqur të zgjidhim këtë padi, për të cilën gjithmonë kemi besuar se ishte pa meritë”, tha zëdhënësi i Google, Jorge Castañeda, duke theksuar se ata nuk do të paguajnë asnjë dëmshpërblim.

LEXO EDHE:

Back to top button