Kur ushqimi i konservuar është një opsion i mirë për një vakt të shëndetshëm?

Duke marrë parasysh që dietologët këshillojnë që dieta duhet të përbëhet nga ushqime të shëndetshme dhe të freskëta dhe të shmanget ushqimi i përpunuar, kemi përshtypjen se ushqimi i konservuar nuk është zgjidhja më e mirë. Megjithatë, disa ekspertë argumentojnë se kjo mund të mos jetë gjithmonë e vërtetë.

përpunimit, thotë Amy Keating, një nutricioniste në Consumer Reports. Disa ushqime të përpunuara mund të ndihmojnë në një dietë të shëndetshme.

“Ushqimet ultra të përpunuara (të tilla si buka e bardhë, mishrat ushqimore dhe pijet me sheqer) përmbajnë shumë miell të rafinuar, sheqer të shtuar, kripë dhe përbërës me të cilët normalisht nuk do të gatuani në shtëpi, si përmirësuesit e shijes, ngjyrat, emulsifikuesit. dhe aditivë të tjerë”, shpjegon Fang. Fang Zhang, profesor i asociuar i epidemiologjisë ushqimore në Shkollën Friedman të Shkencës dhe Politikës së të Ushqyerit në Universitetin Tufts në Boston.

LEXO EDHE:

Back to top button