Ky është lloji i perimeve që mund të ulë në mënyrë drastike nivelet e kolesterolit

Përveçse është veçanërisht e mirë për shëndetin e zemrës, ngrënia e karrotave rekomandohet edhe për njerëzit që duan të ulin kolesterolin në gjak.

“Karrotat përmbajnë fibra të tretshme, të cilat ndihmojnë në uljen e niveleve të kolesterolit. “Përmban gjithashtu beta karroten, një antioksidant i vitaminës A, i cili mbron nga shumë sëmundje kronike, përfshirë sëmundjet e zemrës”, tha dietologia Lisa Young. Ajo shtoi se është mirë që në sallatë të shtoni karota apo edhe t’i skuqni dhe t’i hani me vaj ulliri dhe hudhër. Patate të skuqura janë një nga ushqimet më të zakonshme.

Megjithatë, njerëzit shpesh harrojnë se është e pashëndetshme. Prandaj, ekspertët këshillojnë në vend që të blini patate të skuqura, të bëni vetë një version më të shëndetshëm dhe më të shijshëm të karotave.
Studimet kanë treguar gjithashtu se fibrat e tretshme, që gjenden në karota, ul kolesterolin. Hulumtimet tregojnë se të paktën 25 gram fibra duhet të konsumohen çdo ditë.

Sigurisht, shumica e njerëzve e lidhin konsumin e karotave me një efekt të mirë në shëndetin e syve. Ndër të tjera, ato përmbajnë luteinë, e cila mund të ndihmojë në uljen e rrezikut të degjenerimit makular. Megjithatë, është e qartë se ky nuk është avantazhi i tij i vetëm.

LEXO EDHE:

Back to top button