Largimet masive nga Twitter, Musk pritet t’i shpërblejë me aksione punëtorët e mbetur

Largimet masive nga Twitter, Musk pritet t’i shpërblejë me aksione punëtorët e mbetur

Elon Musk iu dërgoi email punonjësve të tij të mbetur në Twitter të hënën në mëngjes për t’iu thënë atyre se, pas një raundi tjetër të shkarkimeve të papritura nga puna gjatë fundjavës, ata që kanë mbetur do të marrin çmime “shumë domethënëse” të aksioneve të bazuara në performancë më 24 mars, sipas një dokumenti të brendshëm të siguruar nga The Verge.

“Javën e kaluar, ne përfunduam një rishikim të vështirë organizativ të fokusuar në përmirësimin e ekzekutimit në të ardhmen, duke përdorur sa më shumë ‘feedback’ që mund të mblidhnim nga e gjithë kompania”, shkroi Musk. “Ata që mbeten vlerësohen shumë nga ata përreth tyre”.

Memorandumi i shkurtër, i titulluar “Çmimet e Performancës”, është komunikimi i parë i Musk me punëtorët e Twitter që kur ai pushoi nga puna qindra të tjerë, duke përfshirë disa besnikë të lartë dhe pothuajse të gjithë ekipin e produktit pa paralajmërim gjatë fundjavës.

Pas disa raundeve shkurtimesh dhe duke kërkuar që punëtorët të “punojnë shumë”, Musk nuk ka ndarë ende detaje se si do të kompensojë çmimet e aksioneve që u larguan kur e bëri Twitterin privat.

Në komentet e mëparshme të brendshme, ai ka aluduar për sistemin që ai ngriti në SpaceX për të lejuar punonjësit të shesin rregullisht aksionet e kompanisë tek investitorët e interesuar. Duke pasur parasysh situatën e vështirë financiare të Twitter në lidhje me SpaceX, është e paqartë se cili do të jetë oreksi për aksionet e tij në një afat të shkurtër.

LEXO EDHE:

Back to top button