Liga Arabe dënon vendimin e Kosovës dhe Serbisë për të hapur ambasadë në Jerusalem


Sekretari i Përgjithshëm i Ligës Arabe, Ahmed Aboul Gheit e dënoi vendimin që Serbia dhe Kosova të hapin ambasadat e tyre në Jerusalem.

Ai tha se ky vendim është në kundërshtim me vendimin e Kombeve të Bashkuara, të drejtën ndërkombëtare dhe rezolutën e Këshillit të Sigurimit.

Sipas tij, dy vendet janë të ndaluara të vendosin ambasadat në Jerusalem pasi ky vend cilësohet si i okupuar.

LEXO EDHE:

Back to top button