LSM: Gjykata Kushtetuese të mbështes marrëveshjen që e diela të jetë ditë jo-pune

LSM: Gjykata Kushtetuese të mbështes marrëveshjen që e diela të jetë ditë jo-pune

Lidhja e Sindikatave të Maqedonisë (LSM) sot i kanë dërguar një shkresë Gjykatës Kushtetuese nga ku kërkojnë mbrojtjen e të drejtave të punëtorëve dhe të refuzoj kërkesën për shfuqizimin e të dielës si ditë jo-pune.

“Lidhur me seancën e sotme të Gjykatës Kushtetuese, Lidhja e Sindikatave të Maqedonisë apelon në Gjykatën Kushtetuese që të mbështesë marrëveshjen e partnerëve social – që e diela të jetë ditë jo-pune për numrin më të madh të punëtorëve, përveç për aktivitetet që partnerët socialë i përcaktuan si përjashtim për shkak të domosdoshmërisë së kryerjes së vazhdueshme të proceseve të caktuara prodhuese”, thuhet në njoftimin e LSM-së.

LEXO EDHE:

Back to top button