LSM: Në disa sektorë, punëtorët nuk e dinë kur është pushim dhe kur është ditë pune!

Katarina Popovska nga Lidhja e Sindikatave të Maqedonisë në ftuar në emisionin e sotëm në “Magazina Ekonomike” në Alsat reagon se në sektorë të caktuar ekonomikë në vend punëtorët kanë obligime pune shtatë ditore pa pasur ditë pushimi.

- Advertisment -

Mos të harrojmë, për momentin, posaçërisht në tregti, kemi një problem me punëtorët, të cilët, në vend që të punojnë një javë pune pesë ditore, punojnë shtatë ditë, nuk e dinë saktësisht se kur është dita e tyre e pushimit, madje edhe puna në ditën e pushimit nuk iu paguhet. Ниту им се знае празник, ниту им се знае делник“, вели Поповска.

LEXO EDHE:

Back to top button