Malpass: Pandemia po u rrezikon shkollimin 1 miliard të rinjve

Që nga fillimi i vitit, pandemia është shndërruar në një pjesë të rëndësishme të përditshmërisë, dhe po rrezikon ekonomitë globale, duke kthyer në statusin e varfërisë ekstreme më shumë se 150 milionë persona në botë.

- Advertisements -

Janë fjalët e alarmuara të kreut të Bankës Botërore, amerikanit David Malpass, për situatën e muajve të fundit. Sipas tij, vendet e varfra, por të mbipopulluara si India, Etiopia dhe Nigeria janë nga më të goditurat, me pjesë gjithmonë e më të gjera të popullsisë që mbijeton me më pak se 2 dollarë në ditë.

Malpass në një intervistë për televizionin amerikan CNBC ngriti edhe alarmin për pasojat e pandemisë në shkollimin e gjeneratave të reja. Sipas tij, “mund të jenë rreth 1 miliard fëmijët që gjenden jashtë shkollave, në pritje të një përmirësimi. Me një valë të dytë pandemie, situata vetëm do të përkeqësohej, dhe është shqetësuese”.

LEXO EDHE:

Back to top button