Maqedoni-Kosovë, arrihet marrëveshje për një bashkëpunim energjetik

Kompanitë shtetërore të energjisë për sistemet e transmetimit të energjisë elektrike nga Maqedonia dhe Kosova, MEPSO dhe KOSTT, kanë lidhur marrëveshje për organizimin e përbashkët të ankandeve për tregtinë e energjisë elektrike midis dy vendeve. Këtë leverdi, Kosova e përfitoi pas hyrjes në anëtarësimin e plotë në Shoqatën evropiane të sistemeve të transmetimit ose operatorëve. Pas nënshkrimit, u dakordua ankandi i parë për qira në të dy drejtimet përmes linjës së transmetimit 400 kilovolt, përmes së cilës janë lidhur Kosova dhe Maqedonia. Sistemi i Kosovës tani është anëtar i plotë i Asociacionit evropian dhe kështu do të jetë në gjendje të organizojë në mënyrë të pavarur ankandet e objekteve ndërkufitare në dispozicion me vendet fqinje.

- Advertisements -

YouTube video

LEXO EDHE:

Back to top button