Mbahen zgjedhjet lokale në Serbi, po votohet në 89 komuna

Mbahen zgjedhjet lokale në Serbi, po votohet në 89 komuna

Mëngjesin e kësaj të diele në orën 7 janë hapur qendrat e votimit për zgjedhjet lokale të mbajtura në 89 qytete dhe komuna në Serbi. Ndërsa, qendrat e votimit pritet të mbyllen në orën 20:00.

Sipas Ligjit për zgjedhjet lokale, brenda 96 orëve nga mbyllja e vendvotimeve, komisioni zgjedhor duhet të nxjerrë dhe publikojë një raport të përgjithshëm për rezultatet e zgjedhjeve, i cili përveç numrit të votuesve që kanë dalë në qendrat e votimit dhe votuar, përfshin numrin e votave të marra nga secila listë zgjedhore si dhe numrin e mandateve.

Në ndarjen e mandateve mund të marrin pjesë vetëm listat zgjedhore që kanë marrë së paku tre për qind të votave nga numri i votuesve që kanë votuar, ndërsa ky regjistrim nuk vlen për listat e pakicave.

Zgjedhjet nuk do të mbahen në 64 qytete dhe bashki ku u mbajtën në dhjetor të vitit të kaluar

LEXO EDHE:

Back to top button