Mbretëria e Bashkuar dërgon 22 ambulanca dhe 40 makina zjarrfikëse në Ukrainë

Mbretëria e Bashkuar dërgon 22 ambulanca dhe 40 makina zjarrfikëse në Ukrainë

Mbretëria e Bashkuar do t’i sigurojë Ukrainës ambulanca të reja, motorë zjarri, pajisje mjekësore dhe financime për ekspertët e shëndetësisë në një përpjekje për të ndihmuar ekipet e urgjencës në vend të merren me pasojat e sulmeve ruse.

Grupi i fundit do të shohë 22 ambulanca të reja që nisen për në Ukrainë në ditët në vijim për t’iu bashkuar më shumë se 40 makinave zjarrfikëse të cilat tashmë janë dërguar atje.

Qeveria do të japë gjithashtu 300 mijë funte për bamirësinë e ndihmës mjekësore, UK-Med, për ta ndihmuar atë të trajnojë mjekë dhe infermierë ukrainas.

“Të gjithë jemi të tmerruar nga imazhet e neveritshme të spitaleve të shënjestruara qëllimisht nga Rusia që nga fillimi i pushtimit mbi dy muaj më parë”, tha kryeministri Boris Johnson.

“Ambulancat e reja, motorët e zjarrit dhe fondet për ekspertët shëndetësorë të shpallur sot do të pajisin më mirë popullin ukrainas për të ofruar kujdes jetik shëndetësor dhe për të shpëtuar jetë”.

LEXO EDHE:

Back to top button