Mbyllet një nga faqet më të mëdha piraterike

Aleanca kundër piraterisë (Aleanca për Kreativitet dhe Argëtim) ​​arriti të mbyllte faqen “Extreme Download”, e cila ishte një nga shërbimet më të mëdha në botë për shkarkimin e përmbajtjeve të paligjshme. “Extreme Download” ishte faqja e dytë më e njohur e piratëve në Francë, prej nga nisi aksioni për mbylljen e tij, raporton Bug.

Extreme Download ka qenë rreth 15 vjet dhe ka luftuar prej kohësh me agjencitë kundër piraterisë duke u përpjekur ta mbyllin atë. Personat që qëndronin pas faqes së internetit ndryshonin shpesh domenet, shmangën blloqet e ISP-ve franceze dhe deindeksimin nga Google, por më në fund u mbyllën kur u zbulua operatori kryesor i faqes. Bëhet fjalë për një tunizian, i cili drejtonte faqen nga ishulli Djerba. Pasi u zbulua, pronari i faqes ia dorëzoi të gjitha domenet e tij shoqatës ACE.

Ajo faqe interneti ofronte më shumë se 40,000 tituj dmth. filma dhe seriale të ndryshme, në formën e tyre origjinale dhe të lokalizuara në frëngjisht. Shërbimi regjistron nga 14 deri në 15 milionë vizitorë në muaj. Përveç Francës, trafiku më i madh është gjeneruar nga përdoruesit nga Belgjika, Kanadaja dhe Zvicra, pra nga zona frëngjishtfolëse.

Aksioni i suksesshëm i përjashtimit u përshëndet nga shoqata ACE si një fitore e madhe për mbrojtjen e të drejtës së autorit në vendet frankofone.

LEXO EDHE:

Back to top button