Merrte rrogë nga 16 kompani dhe nuk punoi asnjë ditë: Historia e filmit do të përfundojë në gjykatë në Kinë

Merrte rrogë nga 16 kompani dhe nuk punoi asnjë ditë: Historia e filmit do të përfundojë në gjykatë në Kinë

Një grua ka marrë rrogë nga 16 kompani dhe nuk ka punuar asnjë ditë, historia e filmit, siç raportojnë mediat në rajon, do të përfundojë në gjykatë.

Në gjykatë do të dalë edhe bashkëshorti i saj dhe dyshohet se mbanin shënime të kujdesshme për të gjithë punëdhënësit, rolet që duhet të kryente në kompani dhe të ardhurat mujore.

Gruaja kërkonte vazhdimisht punëdhënës të rinj dhe kur shkoi në një intervistë pune, bëri një foto dhe u tha shefave të tjerë se po negocionte me klientët.

Sistemi, sipas artikujve, funksionoi pa të meta për vite me radhë duke e lejuar atë të blinte një apartament të shtrenjtë në Shangai, raporton Oddity Central.

Skema e mashtrimit filloi të zbulohej janarin e kaluar, kur një nga ish-punëdhënësit e saj gjeti letrën e saj në disa grupe në internet dhe kuptoi se e kishte pushuar më parë.

Burri zbuloi se ajo ishte duke punuar për një kompani tjetër ndërsa ishte në listën e tij të pagave dhe menjëherë thirri policinë.

Mozaiku i mashtrimit, i cili vlerësohet në një shifër të pabesueshme gjashtë milionë euro, u bë shumë shpejt. Përveç saj dhe bashkëshortit, janë arrestuar edhe 50 bashkëpunëtorë.

Mediat lokale raportojnë se mashtrime të tilla janë një problem i madh në Kinë, me qindra grupe të specializuara që supozohet se marrin punë nga punëdhënësit.

Janë të trajnuar posaçërisht, kanë rezyme të lëmuara dhe interesohen vetëm për pagat, thonë njohësit.

LEXO EDHE:

Back to top button