Meshkujt zbulojnë cilat janë arsyet më të zakonshme pse “ftohen” ndaj partneres

Fillimet e lidhjeve dhe martesave janë spontane, argëtuese, gjithçka shkon mirë, emocionet janë në nivele të larta, pritshmëritë janë edhe më të larta.

Por marrëdhëniet, veçanërisht martesat, kërkojnë punë të vazhdueshme, investime, kompromise dhe pranim.

Partnerët ndryshojnë, dhe me këtë edhe marrëdhënia ndryshon. Nuk është domosdoshmërisht e keqe, por ne nuk jemi të vetëdijshëm për disa ndryshime dhe jemi akoma më pak të vetëdijshëm se ato çojnë në gjëra të këqija.

Jeta seksuale nuk bën përjashtim.

Nga pikëpamja mashkullore, ka disa arsye pse ata janë “ftohur” ndaj partnerit, pra disa lloje sjelljesh që kanë ndikuar në largimin e tyre.

Këto janë tre arsyet më të zakonshme, të përcjella në vetën e parë:

Seksi është kthyer në një lloj detyrimi

Me kalimin e viteve të martesës, ne bënim dashuri gjithnjë e më pak. Ndonjëherë kishim takime të planifikuara, të detyrueshme për seks, për shembull për ditëlindje ose përvjetor. Duhet të ketë ende spontanitet dhe pasion në jetën seksuale. Kur kjo humbet, humbet vullneti për të bërë seks. Ju dëshironi të ndiheni të kërkuar, jo si një makinë seksi që plotëson një nevojë apo detyrim.

Ajo nuk ishte kurrë në humor

Pas lindjes së fëmijës së dytë, gruaja e pushoi plotësisht dëshirën për seks. Ajo thjesht nuk ishte kurrë në humor. Nuk më shqetësonte as një kilogram i tepërt, edhe pse ajo ishte pak dembel, por nuk i kishte shkuar fare në mendje. Kur refuzoheni shumë herë, filloni të humbisni edhe dëshirën tuaj.

Seksi është bërë monoton, për të mos folur për fantazitë

Entuziazmi, dinamizmi, energjia gjatë seksit u ulën me kalimin e kohës. Pas një kohe, ata ndalojnë së luajturi lojëra seksi dhe eksperimente. Të njëjtat disa poza. Më në fund, vetëm një. Nuk bëhet fjalë për fantazi seksuale. Seksi është bërë rutinë, në vend që të thellojë intimitetin mes nesh.

LEXO EDHE:

Back to top button