Mësoni se çfarë do të ndodhë nëse hani kivi çdo mëngjes

Nëse hani kivi çdo mëngjes, sipas disa hulumtimeve, mund të parandaloni mpiksjen e gjakut dhe nivelet e triglicerideve në gjak deri në 15 për qind, gjë që parandalon depozitimin e pllakave në muret e arterieve dhe mbron shëndetin e zemrës dhe enëve të gjakut.

Nëse dëshironi të hani kivi, ne kemi një lajm të mirë për ju. Konsumimi i përditshëm i këtij fruti ka disa përfitime shëndetësore.

Kivi konsiderohet një super frut – është plot me antioksidantë, vitaminë C, kalium, acid folik, polifenole (acid fenolik) dhe fibra.

Kivi gjithashtu përmirëson tretjen e disa proteinave të zakonshme dietike, duke përfshirë proteinën e vështirë për t’u tretur kazeinë / kazeinat natriumi (proteina qumështi) dhe proteinat e muskujve të gjedhit, veçanërisht përbërësi kryesor i tij, aktinidina, një enzimë që zbërthen proteinat në aminoacide. .

Ai gjithashtu lehtëson kapsllëkun. Edhe pse shumë njerëz dinë për përfitimet e kivit si frut, mbizotëron mendimi se fuqitë e tij si një ndihmës natyral i sistemit tretës shpesh anashkalohen.

Përveç kësaj, kivi ka aftësinë për të parandaluar dëmtimin e ADN-së dhe stresi oksidativ me efektet e tij në ADN njihet si një faktor rreziku për kancerin e zorrës së trashë.

LEXO EDHE:

Back to top button