Mickoski: Qeveria bie në gjunjë para botës dhe kërkon presion ndaj VMRO-DPMNE-së, por nuk do t’ia dalë

Mickoski: Qeveria bie në gjunjë para botës dhe kërkon presion ndaj VMRO-DPMNE-së, por nuk do t'ia dalë

Në pamundësi të qeverisë për të përmbushur zotimet që ka marrë, tani është gjunjëzuar para botës dhe kërkon që të bëhet presion mbi VMRO-DPMNE për të qëndruar në pushtet, por nuk do të ketë sukses, sepse pikëpamjet tona janë konsekuente. tha sot lideri i VMRO-DPMNE-së Hristihan Mickoski para takimit të paralajmëruar me zëvendësndihmës sekretarin e shtetit amerikan Gabriel Escobar, i cili sot do të bisedojë edhe me kryeministrin Dimitar Kovaçevski dhe presidentin Stevo Pendarovski. “Nuk ka më asgjë për të negociuar në tavolinë, në një takim lidershipi e vetmja gjë që mund të diskutohet është data e zgjedhjeve të parakohshme dhe zgjedhjet pa zgjedhje teknike”.

Në takimet e muajve të kaluar nuk lexojmë poezi, siç e kam thënë tashmë. Këto janë takime ku ne argumentojmë qëndrimin tonë, gjegjësisht qëndrimin e shumicës dërrmuese të popullit dhe qytetarëve maqedonas. VMRO-DPMNE në fakt nuk ka zgjidhje tjetër, duhet t’i kundërvihet aktiviteteve kriminale të qeverisë me fakte dhe argumente, të cilat nuk mund t’i japin të gjitha gjërat që ka ndërmarrë dhe që të qëndrojë edhe një ditë në pushtet që të vazhdojnë të vjedhin. .. Ata janë gjunjëzuar para botës dhe i luten bashkësisë ndërkombëtare që të vijë në Maqedoni dhe të bëjë presion mbi VMRO-DPMNE-në, për ta torturuar atë, e me këtë edhe mbi shumicën dërrmuese të qytetarëve. Por do t’i zhgënjej”, tha Mickoski dhe theksoi se nuk bëhet fjalë për indinjatën e partisë së tij.

Kreu i VMRO-DPMNE-së thekson edhe një herë se përpjekjet për presion nuk do të kenë sukses.

“Unë do t’i zhgënjej ata.” Tashmë në 18 gusht, kur u votua rendi i ditës, por edhe më parë, kur komisioni kushtetues parlamentar votoi nevojën e ndryshimeve kushtetuese, ishte e qartë se nuk ka qeveri, nuk ka shumicë prej dy të tretash në parlament”. Theksoi Mickoski.Ai tha se qeveria përmes mediave të saj bën propagandë dhe i lutet botës të ndërhyjë tek ne.

Ai tha se i vjen keq që qytetarët duhet të vuajnë torturat për shkak të amendamenteve kushtetuese, në vend që të flasin për problemet reale ekonomike, për inflacionin, për çmimet jashtëzakonisht të larta të produkteve ushqimore, për fillimin e vitit shkollor pa tekste shkollore, për problemet e fermerëve.

I pyetur nëse do të pranojë një takim të ri lidershipi për amendamentet kushtetuese, Mickoski tha se “nuk ka më asgjë në tavolinë”. Mund të diskutohet vetëm për zgjedhje të parakohshme, theksoi lideri i VMRO-DPMNE-së dhe vlerësoi se qeveria nuk ka kredibilitet dhe nuk mund të vendosë për diçka që nuk e pranojnë 80 për qind e maqedonasve dhe 60 për qind e banorëve të vendit. 

“Me çdo ditë të re të shtyrjes së zgjedhjeve të parakohshme, Maqedonia po shkon prapa”; ka thënë Mickoski.

Sipas tij, nuk është politikë evropiane kur qeveria shkon në Sofje dhe pranon kërkesa të tilla që nënkuptojnë tradhti ndaj interesave kombëtare.

LEXO EDHE:

Back to top button