Microsoft do të investojë 1.5 miliard dollarë në grupin G42 të Inteligjencës Artificiale të Abu Dhabit

Microsoft do të investojë 1.5 miliard dollarë në grupin G42 të Inteligjencës Artificiale të Abu Dhabit

Microsoft ka rënë dakord të investojë 1.5 miliard dollarë në grupin e inteligjencës artificiale në Abu Dhabi, G42.

Ky po vlerësohet si një “bast” i radhës i madh mbi teknologjinë që nënvizon thellimin e bashkëpunimit midis SHBA-së dhe Emirateve të Bashkuara Arabe.

Marrëveshja i jep Microsoft-it një pakicë të aksioneve në G42 dhe nënkryetari dhe presidenti i tij Brad Smith do të ketë një vend në bordin e tij.

Ai vjen pasi G42 ndërpreu lidhjet e tij me furnizuesit kinezë të pajisjeve, të cilat ishin objekt i shqyrtimit nga ligjvënësit amerikanë.

Investimi do të forcojë pozicionin e Abu Dhabit si një qendër e AI dhe është një shenjë e ambicieve të emiratit të pasur me naftë në teknologji.

Ai gjithashtu tregon se si Gjiri, i parë prej shumë kohësh nga shumë njerëz në Silicon Valley si një burim i lehtë financimi, konsiderohet gjithnjë e më shumë si një partner i besueshëm teknologjik.

LEXO EDHE:

Back to top button