Microsoft do të ndalojë shitjen e Windows 10 më 31 janar, por a do të ketë përkrahje?

Pas 31 janarit 2023, përdoruesit përfundimtarë nuk do të mund të blejnë më sistemin operativ Windows 10. Ky është një vendim përfundimtar nga Microsoft, duke i bërë Windows 10 Home dhe Windows 10 Pro një gjë të së kaluarës. Është një tjetër në një sërë lëvizjesh në realizimin e planit për mbylljen e versionit aktualisht më të përhapur të sistemit operativ Windows.

Microsoft vendosi të tërhiqte përfundimisht “manualin” në lidhje me shitjen e mëtejshme të sistemit operativ Windows 10. Pavarësisht se ai është deri tani Windows më i popullarizuar në botë me 67.95% të përdoruesve në krahasim me versionin Windows 11 dhe 16.97% të tij. përdoruesit, sipas sondazhit të fundit të kryer në dhjetor 2022.

Prandaj nxitoni nëse doni të merrni kopjet e fundit të rregullta të Windows 10 Home për 139 dollarë ose 199 dollarë nëse dëshironi Windows 10 Pro. Ju lutemi vini re se ky vendim zbatohet për blerjen dhe shkarkimin e sistemit operativ Windows 10 direkt nga Microsoft dhe dyqani i tij në internet. Nuk dihet se çfarë kombinimesh dhe planesh ka Microsoft me një numër partnerësh OEM kur bëhet fjalë për shpërndarjen e mëtejshme të Windows 10 OS.

Ka mënyra të tjera për të blerë Windows 10
Aktualisht ka mënyra alternative për të marrë një kopje të Windows 10, por askush nuk është i sigurt se sa do të zgjasë kjo lloj shitjeje. Për shembull, është e mundur të blini versione OEM të Windows 10 Home dhe Windows 10 Pro në Amazon ose të merrni “çelësat” për versionet përkatëse të “dhjetë” të shumë të tjerëve.

Sidoqoftë, është shumë e qartë se Microsoft dëshiron t’i japë fund Windows 10 dhe t’i shtyjë përdoruesit të migrojnë në sistemin e ri Windows 11 sa më shpejt të jetë e mundur. Për këtë qëllim, aktualisht po u ofron atyre një përmirësim falas në versionin Windows 11 të sistemit operativ, kështu që ata do të detyrohen ta bëjnë këtë herët a vonë.

Mbështetja për përdoruesit e Windows 10 vazhdon
Megjithëse shitjet e Windows 10 OS do të ndërpriten, mbështetja për përdoruesit fundorë do të mbetet në fuqi deri më 14 tetor 2025. Windows 10 do të vazhdojë të marrë përditësime të rregullta sigurie dhe arnime për t’u mbrojtur nga viruset dhe programet e tjera të dëmshme. Pas kësaj date, mbështetja për sistemin operativ Windows 10 përfundon. Përdoruesit e kompjuterëve dhe platformave të vjetra që nuk plotësojnë specifikimet e harduerit për të instaluar sistemin operativ Windows 11 do të kenë dy opsione në atë moment: të vazhdojnë të përdorin sistemin operativ Windows 10 me rrezikun e tyre ose të blejnë një kompjuter të ri dhe të kalojnë në Windows 11.

LEXO EDHE:

Back to top button