Microsoft ka rënë dakord të zgjasë mbështetjen e saj teknologjike pa pagesë për Ukrainën deri në fund të vitit të ardhshëm

Kompania tha se do të ofrojë ndihmë teknologjike shtesë prej gati 100 milionë dollarësh, duke e çuar mbështetjen e saj totale për Ukrainën në më shumë se 400 milionë dollarë, që nga fillimi i krizës në shkurt, transmeton Telegrafi.

Mbështetja “do të sigurojë që agjencitë qeveritare, infrastruktura kritike dhe sektorë të tjerë në Ukrainë mund të vazhdojnë të drejtojnë infrastrukturën e tyre dixhitale dhe t’u shërbejnë qytetarëve përmes Microsoft Cloud”, shkroi Presidenti i Microsoft Corp, Brad Smith në një postim në blog.

Ndërsa pushtimi rus i vendit zvarritet, Ukraina po mbështet në më shumë mbështetje teknologjike perëndimore.

Një numër kompanish në të gjithë Evropën dhe Amerikën e Veriut janë mobilizuar për të ofruar ndihmë për autoritetet dhe njerëzit ukrainas, duke përfshirë Starlink të Elon Musk.

Më herët në qershor, Microsoft tha gjithashtu se po bënte shkurtime të konsiderueshme në biznesin e saj në Rusi, duke iu bashkuar listës së kompanive që kishin reduktuar ekspozimin e tyre ose ishin tërhequr nga vendi në përgjigje të pushtimit.

LEXO EDHE:

Back to top button