Microsoft Word më në fund ka zgjidhur një nga problemet më të bezdisshme

Microsoft Word më në fund ka zgjidhur një nga problemet më të bezdisshme

Problemet me formatimin gjatë kopjimit dhe “ngjitjes” së tekstit, pra funksioni “copy-paste” në dokumentet e Microsoft Word, janë më në fund një gjë e së kaluarës. 
Microsoft e ka zgjidhur këtë duke lejuar formatimin automatik të tekstit, në formën që përdorni tashmë në dokumentin tuaj word, me opsionin “paste” nga më parë, i disponueshëm përmes shkurtores ctrl të quajtur “merge formatting”.

Më parë, kopjimi i tekstit në një dokument Microsoft Word nga një burim tjetër ishte një fushë e minuar, pasi formatimi i atij teksti mund të ishte dukshëm i ndryshëm në varësi të origjinës së tij. Thjesht kopjimi dhe ngjitja e disa fjalëve në një dokument ekzistues, të hartuar me kujdes, shkaktoi kaos formatimi, me përdoruesit të paaftë për të sinkronizuar fontet ose shtrirjen e tyre, duke shpenzuar kohë të vlefshme duke rregulluar dhe kopjuar manualisht formatin nëpër paragrafë ose faqe.

“Paste” është një nga veprimet më të zakonshme të përdoruesve të Word-it, por gjithashtu mund të zgjasë më shumë, shkroi Ali Forelli, një menaxher produkti në ekipin e Microsoft Word, në një postim në blog duke njoftuar ndryshimin.

Tani e tutje, opsioni i paracaktuar kur futet në një dokument Word nga programe të tjera do të jetë “bashkimi i formatimit”, i cili duhet t’i japë fund dhimbjeve të kokës të shkaktuara nga formatimi manual.

Për të kontrolluar nëse Format Merge është opsioni i paracaktuar, shkoni te menyja e zakonshme Paste (File > Options > Advanced > Cut, Copy, Paste copy, and paste), me aftësinë për të provuar opsione të ndryshme për ngjitjen e tekstit, si më parë, me Opsioni i mëparshëm “Mbaje formatimin e burimit (Mbaje formatimin e burimit)” ende i disponueshëm, por gjithashtu “Fut si imazh (Ngjit si foto)” dhe “Mbaje vetëm tekstin Forelli “

thotë se ky ndryshim do ta mbajë formatimin nga burimi origjinal , nëse është me shkronja të zeza ose pjesë e një
veçorie liste ose tabele tani është e disponueshme për të gjithë përdoruesit e Word-it me versionin 2405 (Build 17624.20000) ose më të ri, por nuk është ende i disponueshëm për Word për ueb ose Word për Mac.

Microsoft së fundmi ka mbështetur shkurtoren Control + Shift + V, e cila i lejon përdoruesit të ngjitin tekst pa asnjë formatim dhe fakti që ky ndryshim i fundit vjen pas vitesh ankesash tregon se kompanitë e mëdha të teknologjisë dëgjojnë përdoruesit e tyre.

LEXO EDHE:

Back to top button