Mitet dhe të vërtetat rreth karikimit të baterisë së smartfonëve

Mitet dhe të vërtetat rreth karikimit të baterisë së smartfonëve

Jetëgjatësia mesatare e baterisë së një smartphone është një deri në dy vjet dhe me përdorim të duhur, qëndrueshmëria e tij mund të zgjatet.

Në vijim, lexoni se çfarë është një mit dhe çfarë është e vërtetë për karikimin e baterisë së smartfonëve.

Nuk është mirë të përdorni telefonin gjatë karikimit

Miti. Mund ta përdorni telefonin kur të doni dhe sa të doni, për sa kohë që nuk përdorni një karikues “të dyshimtë”. I vetmi “problem” është se karikimi do të zgjasë më shumë, por kjo është logjike, apo jo?

Ngarkimi gjatë gjithë natës shkatërron baterinë

E vërtetë. Në rregull, pjesërisht. Shumica e telefonave inteligjentë e njohin kur bateria e tyre është plot dhe ndalojnë së ngarkuari. Megjithatë, nuk është mirë ta lini telefonin në karikues gjatë gjithë natës dhe kjo të ndodhë gjatë gjithë kohës. Bateria juaj do të zgjasë më gjatë nëse e mbani telefonin në kapacitet ndërmjet 40 dhe 80%.

Asnjëherë mos e fikni smartfonin tuaj

Miti. Edhe pse është një pajisje teknologjike, telefoni ka nevojë edhe për pushim. Nëse nuk duhet të jeni të disponueshëm gjatë gjithë kohës, fikeni telefonin herë pas here. Rekomandohet ta bëni këtë gjatë një nate një herë në javë.

Është më mirë të rimbushni baterinë vazhdimisht sesa të filloni “nga e para” çdo herë.

E vërtetë. Bateritë litium-jon që gjenden në shumicën e telefonave inteligjentë modernë qëndrojnë më mirë kur karikohen. Nëse i “shtrydhni” vazhdimisht deri në “dashin” e fundit, ato mund të bëhen të paqëndrueshme.

Nxehtësia shkatërron baterinë

E vërtetë. Bateritë nuk tolerojnë temperatura të larta dhe bateritë litium-jon tashmë ngrohen mjaftueshëm gjatë karikimit dhe përdorimit të smartfonit. Dhe moti dhe kushtet tepër të ftohtë nuk janë të mira për baterinë, pasi ajo zbrazet më shpejt në kushte të tilla.

LEXO EDHE:

Back to top button