ЗДРАВСТВО

Лимонот е спас од комарците

Лимонот е спас од комарците

Лимонот е здраво овошје кој содржи антисептик и се користи за настинки, проблеми со забите, респираторни нарушувања и висок крвен притисок, но ќе ве спаси и од досадните инсекти.

Advertisements

На многумина лимонот им е омилен.

Овој цитрус е ефикасен во борбата против комарците и другите досадни инсекти.

Исечете лимон, ставете каранфилче во него и ставете го до креветот.  Мирисот е топол и ароматичен, а вкусот е слатко-курсен и многу силен.

Освен комарците, мирисот на лимон го избегнуваат мравките и мувите.

Покрај лимонот, комарците бегаат и од мирисот на лаванда.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button