ЗАБАВА

Нов Гинисов рекорд – „гејмерка“ на 91 година!

91 – годишната Хамако Мори од Јапонија е најстарата корисничка на видео игри, која стана дел од Гинисовата книга на рекорди. Таа игра околу 40 години, односно од 1981 година и вели дека ова е многу забавно за неа. Во моментот поминува 7 – 8 часа дневно играјќи видео- игри! Во нејзината куќа таа ги собра сите игри што ги играла со години, вклучувајќи и Супер Марио.

Advertisements
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button