ВЕСТИЗДРАВСТВО

Витацептин – новост во онкологија

Онкологијата го доби производот што им помага на пациентите со карцином

Неодамна европските медицински научници, во соработка со бугарските бели мантили, го донесоа на пазарот Витацептин, неопходен производ за болни од карцином и за луѓе изложени на смртоносната болест која се шири брзо во светски рамки.

Advertisements

Витацептин е револуционерен производ кој во овој момент нема свој аналогна пазарот.

Поради максималната активност на антитуморни и имуностимулаторни својства производот максимално се употребува во бројни болници во странство.

Серија од клинички анализипотврдуваат дека благодарение на силните појави на антитуморни својства Витацептин подпомага на онкоболните до тој степен што ги нулира несаканите ефекти од хемо и ласертерапијата.

Голем број лекари велат дека станува збор за главенактиватор во созревањето на дендритските клетки. Акодо сега овој метод се користеше за вакцини, вопоследните години се користеше и во борбата противподмолното заболување. Накратко, дендритискитеклетки обезбедуваат главен антиген на Т-клетките, коисе дел од стекнат и вроден имунитет. Заедно со Б-лимфоцитите, тие ја поддржуваат имунолошкатамеморија. Се разбира, добрите впечатоци незастануваат тука – Vitaceptin ја стимулира активностана имунолошкиот систем со зголемување напроизводството на НК клетки, кои се природни убијци. Несомнено, конвенционалниот третман е суштински, но состојбата на телото по голем број на терапии е како после нуклеарен напад. Клетките на ракот сеуништени, но и корисни бактерии и клетки кои се делод имунолошкиот систем. Клетките се блокирани одогромна количина токсини. Паразитите серазмножуваат брзо и ја блокираат нормалнатафункција на имунолошкиот систем. За лекарите, секогаш беше прашањето „Кога ќе најдат производ којефикасно ја олеснува состојбата на пациентите сокарцином, но исто така помага да се избегнат големброј на негативни состојби што се јавуваат прихемотерапија (повраќање, замор, губење на апетит и сл.) гастро-интестинални проблеми, анемија, итн.)? ”

Со Витацептин за време на хемотерапија, пациентите:

Немаат губење на апетит и немаат симптоми на гадење и повраќање;
Чувствуваат енергичност, а не чувствуваат замор и изнемоштеност,
Имаат нормално движење во дебелото црево и расчистување на гастроинтестиналниот тракт;
Го регулира нивото на шеќер во крвта;
Го намалува ризикот од анемија;

Витацептин покажува високи резултати во третманот на разни видови на рак, дури и во напредни фази. Има природен состав кој поддржува конвенционален третман без потреба од тоа.

Аспектите на антитуморна функција на Витацептин вклучуваат:

Активатор во дегенерација на дендритичните клетки;
Запирање на цистични циклуси;
Индукција на апоптоза и антипролиферативна активност;
Антивоспалително дејство;
Анти-ангиогенеза;
Инхибиција на метастази;

Витацептин ја зголемува и стимулира активноста на имунолошкиот систем со зголемување на производството на НК-клетки.

Во текот на длабински студии, голем број научници откриле дека екстрактите од лековити растенија во производот, имено Iresine celosia и Petiveria allicea се главни активатори во процесот на формирање на дендритични клетки. Овој процес е поделен во три групи:

• Првата група се базира на презентација на Т-клеточни антигени и нивно активирање;

• Втората група ја вклучува нивната улога во индукција на имунолошка толеранција;

• Третата група – нивната важност за одржување на имунолошката меморија заедно со лимфоцитите;

Витацептин дејствува како интензивен детоксикатор, кој го прекинува процесот на интоксикација во клетките, го збогатува телото со кислород и супстанции со антиоксидативно дејство, ја стимулира коскената срж, а тоа резултира во формирање на еритроцити и хемоглобин.

Производот ја стимулира главната функција на црниот дроб за детоксикација на телото, чистејќи го од насобраните токсини поради хемотерапија и третман.

Кога и како се зема Витацептин?

За време на третманот: Витацептин мора да се зема пред, за време и по хемотерапија: 1 таблета 3 пати на ден, препорачливо 30 минути пред јадење.

Важно: Витацептин не треба да се прекинува за време на хемотерапија.

Во случаи кога во телото се развива нова туморна клетка, Витацептин, поради својата антитуморна активност, придонесува за негово уништување пред да започне да се дели, акумулира и формира туморна маса.

Сега веќе Витацептин може да го најдете и во Северна Македонија, пред се во ланецот аптеки на Еурофарм, но и во други аптеки.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button