Mohoi Holokaustin, del në gjyq 95-vjeçarja gjermane

Mohoi Holokaustin, del në gjyq 95-vjeçarja gjermane

Haverbeck i bëri komentet e saj gjatë gjyqit të vitit 2015 kundër të ish-anëtarit eses nazist, Oskar Groning, roje dhe administrator në Aushvic. Groning, i cili vdiq në vitin 2018, u dënua për bashkëpunim në vrasje në vdekjen e 300 000 njerëzve.

Në një intervistë televizive me transmetuesin publik rajonal NDR ajo tha se ”nazistët nuk e përdorën Aushvicin si një kamp shfarosjeje”. Ajo gjithashtu dyshohet se u tha gazetarëve që mbulonin gjyqin e Groning-ut se Aushvici ishte thjesht një kamp pune.

Të paktën 1,1 milionë njerëz u vranë nga nazistët në kompleksin e kampit të përqendrimit Aushvic-Birkenau. Haverbeck është e popullarizuar në mesin e ekstremit të djathtë në Gjermani.

Ajo është përballur disa herë me ndjekje penale për deklaratat e saj në Gjermani, ku gjuha e urrejtjes dhe mohimi i Holokaustit janë të ndaluara me ligj.

LEXO EDHE:

Back to top button