Mos e hidhni lëkurën e patateve: Mund të zgjidhë një problem serioz në familje

Mos e hidhni lëkurën e patateve: Mund të zgjidhë një problem serioz në familje

Pavarësisht se si dëshironi të hani patatet, duhet t’i qëroni ato në fillim. Këtu është një ide e mrekullueshme se si mund të përdorni lëkurat e patates.

Patatet përmbajnë acid oksalik, i cili i shndërron përbërjet e patretshme të hekurit në jone komplekse të tretshëm. Ky është shpjegimi shkencor se si lëvozhga e patates është mjaft efektive në heqjen e ndryshkut.

Kështu që ju mund të përdorni lëvozhgat e patates për të bërë një zgjidhje të pasur me acid oksalik për të pastruar zonat problematike të ndryshkura. Për ta bërë këtë, lagni lëvozhgat në ujë. Përdorni vetëm ujë të mjaftueshëm për të mbuluar predha; kjo do të lejojë që acidi oksalik të jetë sa më i përqendruar. Lërini lëkurat të zhyten për një kohë, të themi, derisa pjata juaj e shijshme me patate të piqet në furrë. Më pas hiqni lëvozhgat nga uji. Përzieni pak ujë me patate me sodë buke për të bërë një pastë.

Ju mund ta përdorni pastën për të pastruar ndryshkun nga gërshërët, thikat apo edhe veglat e kopshtit.
Aplikojeni pastën në zonën e ndryshkur, prisni 20 deri në 30 minuta, më pas pastroni, lani dhe shpëlajeni. Si magji, mjetet tuaja të ndryshkura do të duken përsëri si të reja.

LEXO EDHE:

Back to top button