Mos i injoroni shenjat: Probleme elektrike që janë një paralajmërim për të thirrur një elektricist

Ju nuk duhet të luani me energjinë elektrike dhe është jashtëzakonisht e rëndësishme që gjithçka të funksionojë ashtu siç duhet. Në fund të fundit, artikujt në gazeta janë përmbytur me lajme të tmerrshme, në të cilat dikush vdes për shkak të prishjes së prizave, kabllove zgjatuese dhe në përgjithësi, problemeve me energjinë elektrike. Prandaj është shumë e rëndësishme të reagoni në kohë, nëse vëreni se diçka e pazakontë po ndodh. Pavarësisht nëse është një erë djegieje në shtëpinë tuaj, llamba që dridhen pa arsye, ose një siguresë që fryn shpesh ose diçka tjetër, mos hezitoni të telefononi një profesionist, sepse disa gjëra mund të jenë vërtet të rrezikshme për jetën për ju dhe familjen tuaj. Nëse ndodh ndonjë nga këto probleme, telefononi një elektricist sa më shpejt të jetë e mundur.

Prizat janë të ngrohta në prekje

Është e zakonshme që disa pajisje të nxehen gjatë përdorimit, por nuk është kurrë një shenjë e mirë nëse vetë priza nxehet. Kur një prizë ose prizë lirohet, më shumë rrymë duhet të kalojë përmes spinës në pajisje dhe kjo fuqi e shtuar shndërrohet në nxehtësi të humbur, duke e bërë prizën të nxehtë. Nëse kjo ju ndodh ndonjëherë, hiqni menjëherë pajisjet nga priza dhe mos i përdorni më derisa të riparohet priza.

Dritat dridhen pa ndonjë arsye të dukshme

Nëse dritat e tavanit zbehen ose dridhen kur ndizni mikrovalën ose fshesë me korrent, mund të jeni duke mbingarkuar qarkun elektrik të shtëpisë tuaj. Për t’u siguruar, kontrolloni instalimet elektrike dhe çelsat në atë pjesë të shtëpisë.

Prizat nuk janë ngjitur në mur

Ndoshta ju ka ndodhur të paktën një herë në jetën tuaj që priza të jetë liruar dhe të mos jetë ngjitur në mur. Megjithatë, nuk duhet të vononi gjëra të tilla. Nëse nuk instalohen siç duhet, telat mund të tërhiqen, duke rezultuar në pjesë të ekspozuara, shkëndija dhe qarqe të shkurtra.

Telat janë prej alumini

Alumini është përdorur në shumë instalime elektrike në të kaluarën, ndoshta për shkak të mungesës së bakrit në mesin e viteve 1960. Për shembull, studime të shumta kanë treguar se instalime të tilla paraqesin një rrezik të madh, veçanërisht pasi zjarret ndodhin më shpesh. Oksidi i aluminit mund të mbinxehet kur teli është i lidhur me terminalet. Prandaj, çdo “energji elektrike e tepërt” mund të çojë në zjarr.

Shpesh ka erë sikur diçka po digjet

Një erë e djegur nuk është kurrë një shenjë e mirë. As kur piqni ëmbëlsira në furrë. Telat nuk duhet të nxehen aq sa të shkrihet mbështjellja plastike, por nëse ndodh, duhet të identifikoni menjëherë burimin për të parandaluar rrezikun e zjarrit.

Siguresa shpesh del

Nëse keni nevojë të rivendosni shpesh siguresat, kjo mund të jetë një shenjë se qarqet janë të mbingarkuar. Një elektricist i kualifikuar i licencuar mund t’ju ndihmojë të vlerësoni ngarkesën në ndërprerësit dhe siguresat tuaja, në mënyrë që të mund të bëni përmirësime në shtëpinë tuaj.

LEXO EDHE:

Back to top button