Rekord, 4387 futbollist janë përfshirë në transferimet

Rekord transferimesh ndërkombëtare të përfunduara në futbollin e meshkujve dhe femrave, ku totali është 4.728 lojtarë, të cilët janë transferuar.

Kjo është bërë e ditur nga FIFA pas një publikimi të një statistike, e cila tregon një rekord historik, me një shpenzim total prej 1.57 miliardë dollarë.

Sipas raportit, gjithsej 4387 transferime u kryen vetëm për futbollin e meshkujve në merkaton e janarit 2023. Edhe shpenzimet nga kjo merkato kapën shifrat tepër të larta, plot 1.57 miliardë dollarë, 230 milionë dollarë më shumë se rekordi i janarit të vitit 2018.

LEXO EDHE:

Back to top button