MPJ po bën përpjekje për të nxjerrë familjen 8 anëtarshe shtetas të RMV-së në Sudan

MPJ po bën përpjekje për të nxjerrë familjen 8 anëtarshe shtetas të RMV-së në Sudan

Ministria e Punëve të Jashtme njoftoi se pas marrjes së informacionit për një familje tetë anëtarëshe, shtetas maqedonas, të vendosur në zonat e rrezikuara të Sudanit, menjëherë ka kontaktuar përmes ambasadës sonë në Kajro dhe ka marrë konfirmimin se të tetë janë në gjendje të mirë shëndetësore.

“Përmes rrjetit diplomatik në rajon, Ministria është në komunikim të vazhdueshëm me kolegë nga vendet mike, ambasadat e të cilëve janë ende aktive në territorin e Sudanit. Ju informojmë se po zhvillohen aktivitete për evakuimin e menjëhershëm dhe transferimin e tyre në një vend të sigurt nga ku do të sigurohet më vonë transferimi në vend”, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Punëve të Jashtme. 

Njëkohësisht, Ministria e Punëve të Jashtme bën me dije se katër shtetasit tanë të cilët më parë u larguan nga Sudani për në Arabinë Saudite ndodhen në një vend të sigurt, në gjendje të mirë shëndetësore dhe së shpejti do të kthehen në vend. 

Në të njëjtën kohë, Ministria apelon edhe një herë nëse ka shtetas tanë që ndodhen në territorin e Sudanit, të kontaktojnë Ambasadën e Republikës së Maqedonisë së Veriut në Kajro (në telefon +201033615542 dhe e-mail cairo@mfa .gov.mk, Ambasada e Republikës së  Maqedonisë së Veriut në Abu Dhabi (në numrin e telefonit +971 56 441 7532 dhe e-mail adresën  abudabi@mfa.gov.mk , si dhe Ministrinë e Punëve të Jashtme të SOS telefon + 389 75 273 732 dhe e-mail  globalsos@mfa.gov.mk . 

LEXO EDHE:

Back to top button